• U bevindt zich hier:  
  • Start
  • Blog
  • Handen uit de mouwen

Een jaar geleden werd ik onverwachts werkeloos of, zoals dat tegenwoordig heet, in between jobs, beschikbaar, of opzoek naar een nieuwe uitdaging. Nadat ik van de schrik was bekomen werden mijn gedachtes beheerst door 1 grote vraag: Wat ga ik nu doen?

 Een vrij eenvoudige vraag die niet zo een twee drie te beantwoorden viel want wat zou ik willen doen? Ik wist wel heel goed wat ik niet meer wilde maar wat dan wel? Waar ben ik echt goed in of liever wat vind ik erg leuk om te doen. Waar haal ik voldoening uit? En wat levert dat daarnaast financieel nog op? Om een antwoord te krijgen deed ik een traject bij het UWV en Randstad Rise smart. Uit de testen die ik daar vol enthousiasme deed kwamen niet alleen mijn capaciteiten naar bovendrijven maar ook mijn motivatie en nog iets waar ik nu niet op kom.

Wat blijkt? Ik ben een buiten mens! Dus ik naar Bever. Nee geintje. Ik wist het natuurlijk al maar het werd bevestigd. Naast mijn zelfstandigheid, creativiteit en leergierigheid ben ik dus ook op mijn best als ik veel in de natuur ben. Het geeft me rust en inspiratie om nieuwe dingen te bedenken om te filteren en te genieten van de prachtige natuur. Ik ben nog meer gaan wandelen, met de honden, vriendinnen en mijn zus. Dat vond ik altijd al fijn om te doen maar nu was het ook een soort van goedgekeurd. Omdat een reisje naar de echte bergen er niet inzat dit jaar heb ik verschillende plaatsen in Nederland bewandeld van de Posbank om de hoek tot de Loonse en Drunense duinen en de Markerwadden.  Ik ben zelfs begonnen aan het Pieterpad. En wat is het fijn! Een dag wandelen is voor mij een dag genieten. Natuurlijk helpen de stops onderweg of aan het eind met een heerlijke bak koffie, thee, gebakje of soep daar ook aan mee. En daarna heb ik weer genoeg rust en inspiratie om de handen uit de mouwen te steken!

Top